Want your
own Fotopage?








 


By: Miss Creativecake

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Thursday, 17-Dec-2009 07:46 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT MENYAMBUT MA'AL HIJRAH 1431H...........

 
 
Assalammu'alaikum waramatuhllahi wabarakahtu
Kepada Semua Yang Dirahmati Allah

” Sempena Ma’al Hijrah 1431H, marilah kita bersama-sama momohon kepada Allah agar umur kita, amal ibadat kita, rezeki kita, hidup dan mati kita sentiasa dalam peliharaan-NYA dan memohon agar kita dijadikan sebagai insan yang bertaqwa dan soleh. Amin.”

Doa Akhir Tahun

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu ‘Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan akan berkata, “Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”.

Doa Awal Tahun

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata, “Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.


Monday, 7-Dec-2009 06:48 Email | Share | | Bookmark
Black and White CUPCAKE

 
 
 
View all 5 photos...




Friday, 13-Nov-2009 04:22 Email | Share | | Bookmark
Cerita Adik Sofea

 
 
 
View all 4 photos...
Baru habis PMR, sofea bertanyakan kepada saya, hi ibu tak ada job ke, amboi-amboi anak saya yang sorang nie memang rajin membantu di dapur. rajin mencuba resipi, Jangan tak tau rancangan yang dia paling suka WWF ini memang amat mengejutkan saya, tak sangka dengan kelembutan sifatnya kekadang melekek2 sorang dia menonton, lebih-lebih lagi kalau di temankan neneknya wah lagi menjadi dia tu.

Ini merupakan satu-satunya job yang saya bagi pada sofea dari mula mengandun, membakar dan ke tahap packaging, saya tidak di benarkan mengusiknya. ibu-ibu duduk dan rehat bagi adik buat sampai selesai jgn komen-komen apa2 dah siap baru komen. hehehe,... dia pulak bagi arahan pada ibunya.


Wah... sibuk ya sofea dan rakan Adilah menyiapkan cupcake 700pcs, tidur pukul 1 pagi heheheh.... siap call kawan tu suruh datang rumah tolong, siap bergaji tu kawannya. 1 hari kerja kawan dapat RM100 dari sofea. Berapa ia sofea dapat pada hari itu ??? heheheh... cuba teka...


Telah siap berdeco


Bila dah dapat upah pada waktu tu, apa lagi di heret lah ibu, ayah, abang dan kakak ke Pavillion untuk membeli apa yang dia idamkan selama nie. Nampak tu tersenyum simpul dia mencuba kasut sambil di bantu oleh pekerja di situ.

Siap cakap wah... lega dan best betul, terasa kepuasannya bila mencari duit dengan penat lelah sendiri. katanya hehehe....


Yeeeaaaaa... at last dapat juga saya.... hehehe..kakak di sebelah apa lagi tumpang sekaki lah juga tempiasnya dapat juga tu gaji dari adiknya.




Inilah dia hadiah paling berharga hasil dari penat lelah membantu ibu... terima kasih ibu, nak kata penat memang penat tapi hati puas dapat apa yang adik aim...
katanya. Love u so much sayang.....


Tuesday, 27-Oct-2009 13:06 Email | Share | | Bookmark

 
 


Cupcakes tier combination of orange and chocolate gold order from Dr. Rahimah Selayang Baru. Congrats for your wedding. Thank you and nice doing business with you.

http://misscreativecakes.blogspot.com


Friday, 28-Aug-2009 04:27 Email | Share | | Bookmark
CLASS SUGAR FLOWER (ORCHID)

 


Everything that you’ll need to know about sugar flowers can be learned through these three modules:

Introduction to gumpaste
How to make gumpaste from scratch
Techniques how to colour the sugar flowers
Student will learned 4 type of orchid such as Cymbidium, Vanda Joachim, Phalaenopsis and Cattleya
Students will be getting the cutter of 4 types of orchids and will practice by using the orchids made
Interested? Want to know more? Then get ready because the details are as follows:-

Date : AFTER RAYA
Place : 14, Jalan Pandan 10/6, Pandan Jaya, Kuala Lumpur
Time : 9am – 4pm
Duration : 2 days
Fees :RM450
Still interested? Then please take note of a few details as listed below:

A minimum of 5 students are required for the class to take place
A 50% deposit is required for booking a place.
To make a payment online, my Maybank Account No. is 1622-5474-9668. Please revert the receipt to my email at misscreativecakes@yahoo.com. This is to alert and prove to me that you have paid.
Once you have done the above, I’ll see you in my class! Please note that it is highly encouraged for the students to bring an apron, a kitchen towel and cake box to take back the orchids and gumpaste tool.

However, if you feel the details above are still not enough to convince you, more enquires can be made by calling me at 012-3113537.

Hope to see you there…!!!


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net